Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A döntés

 
 
 
Az egyik okkultista lapon találtam egy jó kis mondatot, amit úgy gondolok, hogy érdemes megosztanom másokkal:
" Egyetlen kötelezettségem az életben, hogy hű maradjak önmagamhoz."
Esszét lehetne erről írni, de értelme nincs, mert mindenkinek mást jelent ez a mondat. Egy dolgot viszont fontosnak tartok kiemelni, mielőtt bárki a saját vállát veregetné, hogy mennyire jól teszi a dolgait. 
Az értelmezés a mélységeket szólítja. Legalább is annak szánta az, aki e szavakat mondattá formálta.  Lehet , hogy maga volt az Univerzum aki megalkotta. Minden igazság benne van, és tévedhetetlen lesz aki betartja, boldog minden területen.
A hű maradni önmagamhoz nem a sznobista betanult, megfásult egónak szól. Nem a protokollnak, és a generációs kővémeredt fájdalomrétegekben sínylődő világpolgárnak. 
Ez a mondat a léleknek szól, nem férfinak és nem a nőnek, hanem a szerelmes férfinak és a szerelmes nőnek!
Ezt az egó, a sznobista, a protokoll férfi avagy nő soha nem értheti meg, mert ez a szívnek , a léleknek szól. Aki becsületesen játszik, és hű marad önmagához, az hű marad minden szinten másokhoz és a társához. Annak nem kell feltenni kérdéseket, annak nem kell várni a válaszait. Azt egyszerüen érezzük, hisszük, tudjuk, öleljük.
Az nem viselkedik férfiként mert hiába hímnemű, mégsem az. Az nem viselkedik nőként, mert hiába nőnemű mégsem az. Ő a szerelmes férfi és a szerelmes nő. Aki hű önmagához, lelkének szavához, az igazságban él, és nem tűri a hazugságot semilyen szinten, sem fizikai sem gondolati, sem lelki szinteken.
Aki hű önmagához, az tudja, milyen az igaz szerelem, érezte már és ha szerencsés, akkor vele is éreztették már. Ha nem szerencsés, akkor biztos, hogy mindig és mindig csakis jobbra fordul a sorsa. Ebben mindenképp bízhat, oka félni nincsen. Aki nem akarja lehántani a sulyos , hazug rétegeket, az igencsak bajban lesz, mert boldogság azt soha nem érheti. Se társ, se szív, se élet nyomait nem kisérheti.
 
 

 


Utolsó képArchívum

Naptár
<< Október / 2019 >>


Statisztika

Most: 2
Összes: 24527
30 nap: 1952
24 óra: 54