Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BIZALOM

Olyan nagyon erőltetik, hogy baj van ezzel a világgal, hogy a végén mindenki elhiszi. Azt nem állítom hogy nem lehetne jobb, és nincsennek olyan dolgok,amelyek rosszak, de vegül is mindig a saját termést aratjuk le. Ha az embereknek jo például az, hogy mérgezik saját maguk és környezetük, akkor előbb vagy utóbb elpusztulnak .Nyilván mindennek ez a sorsa ha ezt a kérdést makrokozmikus szempontból vizsgáljuk akkor is erre az eredményre jutunk. 

Azt hogy a nekünk szánt időt hogyan töltjük el, csakis rajtunk mulik, rajtunk kell hogy muljon, mindig minden a mi saját választásunk, amiért mi vagyunk a felelősek. Soha nem a szomszéd vagy a körülmények, vagy a családunk, vagy a bármi ami a multban történt velünk. Ha meg van a döntés és felismerő képességünk, akkor minden ami történik saját magunk miatt történik ugy ahogy. Ezzel az állítással persze soha nem fog egyetérteni az aki nem szeret kimozdulni a komfort zónájából.

Aztán itt van a másik fontos dolog: a bizalom. Véleményem szerint az az ember, aki nem bízik saját magában az nem fog bízni másokban sem. Itt most nem azokrol az esetekről beszélek amelyek speciálisak, azok mindig kivétel alá tartoznak. Azt sem állítom, hogy nem kell egy bizonyos foku ovatosság, nem erről beszélek. Kell legyen egy erős hit önmagunkkal szemben, mely arra irányul, hogy vállalom saját magam saját magam előtt. Az más kérdés, hogy ezt meg osztom vagy sem a külvilággal. Vagy igen vagy nem, rajtam áll. A másik: addig amíg elítéljük saját magunkat addig Isten is elítél bennünket, egészen addig amíg nem értjük meg, hogy ez a felsőbb hatalom mi magunk vagyunk. Ez soha nem egy rajtunk kivül álló létező. 

A kérdés már csak az hogy kinek mondhatom el a legféltettebb titkaim, van egyáltalán olyan ember akiben meg lehet bízni?

Örök érvényű kérdés de a válaszom bíztató. Van. Mindig van olyan ember akiben meg kell és meg lehet bízni. Most jönne a kérdés, hogy hogyan találjuk meg.  A választ saját magunkban kell megtalálni,és elhinni amit mondd. Na de nyilván ez annak a fügvénye hogy mennyire bizunk önmagunkban. Ha ezen tul vagyunk, akkor kérdezzük meg magunktól, hogy kiben bízhatunk és hallgassunk a megérzéseinkre. Nem összekeverendő mindez elménk zakatoló kombinálásával. Ha megvan a válasz akkor döntsük el, hogy miért akarjuk elmondani titkunkat a másiknak. Ennek a kérdésnek a megválaszolása mindent eldönt. Itt választ kapunk arra, hogy ki akarunk mozdulni egyáltalán a komfortzónánkból vagy nem. Ha akarunk és szükségünk van segítségre, megfogjuk azt kapni a megfelelő személytől. Több esetben tapasztalták hogy az az ember akit kiválasztunk arra hogy rábízzuk titkainakat, utólag közölni fogja velünk, hogy már régen tudott róla.

Próbálják ki, működni fog.

 

 
 

 


Utolsó képArchívum

Naptár
<< Január / 2020 >>


Statisztika

Most: 3
Összes: 26151
30 nap: 1710
24 óra: 76