Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az igazi cél

2016.10.03

Sokat lehet filozófálni, gondolkodni azon, hogy ki miért születik e világra. Ma már másként van, mint régen volt. Ma már rengeteg információt meg lehet találni a világhálón, az már egy más kérdés , hogy ezek releváns információk-e vagy sem.

Minden féle dolgokat lehet olvasni reinkarnációkról, életutakról, csodákról, varázslatról, hipnózisról, Jóról és Rosszról. Az ember már lassan azt sem tudja, hogy melyiknek hihet és melyiknek nem. Szabadon gondolkodhatunk, elvileg nem tiltja meg nekünk senki. Legalább is igy mondják, hogy ez van. Az már más kérdés, hogy az Igazság merre bujkál, vagy bujkál-e egyáltalán vagy csak egyszerüen kiszúrja a szemünket, mi meg vakon megyünk tovább, mert végül is ez a cél. Igy a legjobb nekünk is és azoknak is, akik azt állitják, hogy szabadon gondolkodhatunk, és ennek akár hangot is adhatunk. Legyen szó akár spiritualitásról vagy bármely egyébb társadalmi konvencióról.

Ezért van az , hogy ma már csak uszkálunk a válaszok tömérdek mennyiségében amikor egy kérdést fel teszünk. A végén mégis mi magunk fogunk válaszolni vagy legalább is mindig megprobáljuk. Az már más kérdés , hogy meg is hallgatjuk-e saját magunkat vagy szimpatikusabbnak fognak tünni a már előre elkészitett egyébb válaszok. 

Igy van ez azzal a kérdéssel is, hogy végül is mi célunk e világon. Azt mondják a hozzáértők, hogy ez a kérdés előbb vagy utobb mindenkiben megfogalmazodik és igy vagy úgy de válaszolunk rá.

Bár lehet, hogy elcsépeltnek fog tűnni az én válaszom erre a kérdésre,én mégis úgy látom hogy két célunk van életünk során, bár e kettő közül az egyik magába foglalja a másikat. Az egyik a Boldogság a másik a Megtapasztalás.

A boldogság magába foglalja a megtapasztalást. A kérdést, hogy mi a Boldogság, azt egyszerüen meg lehet válaszolni. A Boldogság a Pillanat. Az a Pillanat ami most van. Abban van a Boldogság és a Megtapasztalás.

Nem rendelkezünk mással csak a Pillanattal. Az életterv amin keresztül sok apro pillanatot szánunk magunknak csak egy vágy, hogy megtörténik de nem tudhatjuk biztosan. 

Az ember igazi célja meglátásom szerint a megtapasztalás és azon keresztül az összefüggések felismerése és megértése. Megtapasztalása a Fénynek és a Sötétnek, A Jónak és a Rossznak, az Örömnek és Bánatnak, az Igaznak a Hamisnak és lehetne még tovább is sorolni azokat az ellentétpárokat, amelyek közt a Csoda él. Mert csak ott él, sehol máshol, és ez a Csoda a kulcs, mely a Mindenség zárát nyitja. Aki pedig belép ezen a kapun az megtalálta a Örök élet titkát. Az ember igazi célja azért adatott, hogy megtalálja a Szent Grált majd ujra elrejtse saját maga elöl. 

 

 

 
 

 


Utolsó képArchívum

Naptár
<< Október / 2019 >>


Statisztika

Most: 2
Összes: 24527
30 nap: 1952
24 óra: 54