Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Elso nap otthon

2013.07.21

 Nyugtato , harmonikus zene szolt az automban mikor elertem a varos hatarat. Ez volt az elso nap, es elso pillanat,amikor annyi ev utan ugy allhattam ott hogy mindent elvegeztem, es ezentul mar nem vagyom semmire. Parkolo uzemmodba helyeztem az autot, es nyitva hagytam kisse az ajtajat bar ennek semmi ertelme nem volt mert ugyis magatol becsukodott. Hat igen, ez a mai es a jovo luxustechnikaja gondoltam, mikozben melyseges halaval es elegedettseggel neztem vegig a melettem allo gyonyoru es hatalmas auton. Fekete szineben visszatukrozodtek a viragok, a hegyek, a fenyok  es a napsugar mely jatszva szaladgalt a neveto fenyoerdo lombjai kozott. Soha nem erzett beke es nyugalom aradt felem, mely nem volt semmihez sem hasonlithato. Meg nehany kilometer es otthon vagyok. Otthon ujra ahol minden csak arra var, hogy en megerkezzek. 

Boldog vagyok hogy mostmar barmikor hazajohetek, csak be kell ulnom a gyonyoru szep automba es az szinte magatol ropit engem oda amit elotte bepotyogok a fedelzeti szamitogepebe. Persze ezt nem nagyon hasznalom, mert kivulrol ismerem az utat hazaig.  Boldog voltam azert is mert nem voltam egyedul, akit szeretek velem van, es a kutyam is itt van. Velem vannak. En meg alig multam harminc eves, es minden olyan hamar bekovetkezett es valora valt, hogy szinte alig birtam lepest tartani mindezzel. Egeszsegesek, es fiatalok vagyunk, es bar olyan sokat bolyongtunk a homalyos vilagban megis sikerult eros maradni, mert ez volt az a kep ami mindig eltetett. Ez a MAI pillanat ! Hogy eljon majd az a nap amikor minden ugy lessz ahogyan MOST van:-) boldogan . Es most ime itt van. 

Az ember szinte fel sem fogja. 

Szoltam a kutyamnak aki halasan ugrott be a csomagtartoba, majd az engem kísérő személynek hogy induljunk. Beultunk az autoba, ami hangtalanul, szinte lopakodva kezdett lefele gordulni a varos  iranyaba. Olyan kenyelmes volt es jo. A zene csendesen szolt es a levego tele volt halaval es koszonettel. Olyan volt minden mintha  a foldi vilag es az angyalok vilaga osszekeveredett volna. 

Igy erkeztem meg a hazamhoz. Az ott elo kedves baratom gondoskodott rola hogy a kapu mar erkezesem pillanatabn kinyiljon, meg ki sem kelett szalnom a kocsimbol. MERT VARTAK.  

A tavaszi szello lagy tancot jarva udvozolt es szaladt vegig egyik orgona farol  a masikra, egyik gyongyviragrol, rozsarol, ibolyarol, agrol es bokorrol a masikra. Hangtalanul gordult be a tiszteletet parancsolo autom, de most inkabb mi voltunk akik tisztelegtek az elott az Isteni kert elott  amit a gonosz mar orokre elhagyott es ahova helyebe az Aldas es Bekesseg koltozott. 

Ovatosan nyitottam ki az autom ajtajat es leptem ki a zold pazsitra. A lovam tanclepesekkel udvozolt mikor meglatott igy az elso  kihez odaszaladtam az o volt. Hajnalcsillag. Megvakargattam a fule tovet es adtam egy hatalmas puszit az orrara.

A kertet bejarta  a tavasz es az elet illata, valahogy tenyleg olyan volt mintha az egi vilag es a foldi osszekeveredett volna. Boldog vagyok, es gazdag. Nemcsak gazdag, de egeszseges es fiatal. Mindenem ott van ahhoz hogy egy uj eletet kezdhessek vegre el. Hazaertem es ezert vegtelenul halas voltam.

31.jpg

 
 

 


Utolsó képArchívum

Naptár
<< Október / 2019 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 24527
30 nap: 1951
24 óra: 53