Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


világ melyben élunk

2014.03.06

 Egy évvel korábban béreltem ki ezt a lakást itt a szigeten. Las palmas de gran Canarián. Vecindarioban.

Akkor észre sem vettem, hogy mi történik, ahogy másnak úgy nekem is természetes volt sőt még el is vártam volna hogy úgy legyen. A lakásban volt minden , vila, kanál, tányérok, felmoso készlet, seprü,poharak, ágynemű,törölközők, egyszóval minden, amire szüksége lehet az embernek a mindennapi megélhetéshez.

Ez már a harmadik albérlet, ahova költözöm és minden készen áll. Az érdekes az egészben az, hogy mindez a legelső megtekintésre. Ezzel azt akarom mondani, hogy amikor a hirdetést megnézem, soha nincs kiirva hogy ezek az "apróságok" benne vannak, és soha senki nem említi őket. Egyszóval meglepetésként ér, és csak akkor amikor már kiveszem a lakást. Ami még érdekes, hogy mindig elsőre megtalálom azt a lakást, ami számomra a legideálisabb.

Miért is fontos mindez? A válasz nagyon egyszerű: azért mert észre sem vesszük a csodát magunk körül, és ha megállunk egy pillanatra hogy körbenézzünk, rájövünk, hogy mennyi fölösleges időt elvesztegettünk hiába azzal, hogy csak elégedetlenkedtünk.

Az Univerzum, vagy Isten- ki ki nevezze ahogyan maga kívánja - tudja azt , hogy mi kell nekünk, és mire van szükségünk. Az utolsó fogtisztitóig ha kell. És bár mindig úgy munkálkodnak a színfalak mögött, hogy az ember mindig meg tudja magyarázni logikus érvekkel azt hogy mi miért történik, de mégis ha jobban belegondolunk és "nyitott szemmel" járunk, észre veszzük, hogy mégsem tudjuk megmagyarázni a dolgokat. 

Szeretnénk valamit, amit már el is feledtünk és egyik pillanatban azt vesszük észre hogy ott van a kezünkben, a birtokunkban. Pedig azota semmi különösnek nevezett esemény nem történt, azaz nem nyertünk a lotton, nem gazdagodtunk meg, nem kaptunk jobb állást, vagyis semmi olyan változás nem történt az életünkban amiről azt hittük hogy feltétlenül szükséges ahoz hogy a kívánt tárgyat , dolgot megkapjuk. Egyszerüen csak megkaptuk. persze egy olyan élethelyzetben jött elénk amire szintén van logikus magyarázat. ilyenkor szoktuk azt mondani : "erre nem s gondoltam".Persze de az viszont eléggé árulkodó és egyértelmű hogy az "amire nem is gondoltunk" ugymond úgy érkezett az életünkbe mint élethelyzet hogy semmit nem tettünk érte, csak egyszer ott lett, mi meg benne a helyzet közepében kezünkben a kívánt tárgyal.

Az Univerzum "szeret" minket, részei vagyunk neki, és minden gondolatunk vágyunk ismert "számára". Sőt sokszor még nem is kell kívánnunk, olyan dolgokat hoz elénk ami tökéletesen megfelel annak ami mi magunk vagyunk, a személyiségünknek.

Egyszerüen csak vegyük észre és legyünk hálásak érte, így a tökéletességben élhetünk. 

 
 

 


Utolsó képArchívum

Naptár
<< Február / 2020 >>


Statisztika

Most: 2
Összes: 26149
30 nap: 1709
24 óra: 75